Combinatie van Doorn-van Wanrooij

Op een schitterende lokatie aan de Poeldonksedijk in het landelijk gelegen Den Dungen onder de rook van Den Bosch woont Henri van Doorn met zijn vrouw Lucie en twee zonen Chris en Laurens. Tegenwoordig bekend onder de naam 'van Doorn van Wanrooij' speelt Henri alleen nog de junioren, omdat zijn functie als hokverzorger bij Comb. van Wanrooij de nodige tijd vraagt.

Henri van Doorn

Thuis had hij vanaf zijn 8e levensjaar ook al duiven gehad, maar nog nooit hoge ogen gegooid. Toen Henri in 1993 samen zijn Lucie naar de huidige woonlocatie toog, was zij het die hem stimuleerde om de duivensport te hervatten en het nu eens goed aan te pakken. Daarom werd er contact gezocht met Berry van de Brand uit Boxtel. Deze heeft hem uitstekend geholpen en momenteel bestaat de overgrote meerderheid van de kolonie uit duiven van Berry. Deze zijn hoofdzakelijk van het Schaerlaeckens soort gecombineerd met duiven van Cees Gijzen uit Sint Willibrord. Jaarlijks worden er nog een 10 tot 15 jongen bij Berry gehaald en er is een goede vriendschap tussen deze twee onstaan.

Vanaf 2000 zijn de eerste 3 duiven bij Ad Schaerlaeckens gehaald. Nu komen er nog steeds ieder jaar nieuwe duiven van Schaerlaeckens erbij. Het hok duiven bestaat uit 90% Schaerlaeckens duiven. Deze zijn afkomstig van Berry van de Brand of rechtstreeks van Ad Schaerlaeckens.

Systeem van Henri

Stamopbouw