Stamopbouw

 

Henri van Doorn met de Puma
Henri met de Puma

Henri van Doorn, een jonge vader van twee kinderen Chris en Laurens, en zijn vrouw Lucie zijn allemaal zeer begaan met de duivensport. Door een oom in zijn jonge jaren is Henri met de duivensport vertrouwd geraakt. Door de jaren heen werd er wisselend gespeeld. In de jaren 1997-1998 werd alles veel serieuzer aangepakt, met de bedoeling om van zijn hobby iets moois te maken. En vanaf het jaar 2000 is Henri de te kloppen man in verre omgeving, zo werd het jaar 2000 in WHZB de 2e beste jonge duif gescoord, de 00-4052386 (Chrisje) die later een van Henri's beste kwekers bleek te zijn.

Duivenstam
Op de hokken vindt men vooral duiven van Berrie v/d Brand en Ad Schaerlaeckens. Henri legt de nadruk op de kweek en dan liefst met bewezen kopvliegers. Menig nog vrij jong duif verhuist na enkele vroege prijzen naar het kweekhok. 'Kweekt en ge zult spelen' heeft hij goedbegrepen en uitgevoerd.

Chrisje
De absolute ster en stammoeder van de kolonie is de duivin genaamd 'Chrisje'. Henri vernoemde deze duif als jong naar zijn oudste zoon, dat het later een duivin bleek te zijn deed niets aan haar naam af. Die bleef ze houden. De afstamming van Chrisje is van vaders kant de 99-903 'Armstrong' van B. v/d Brand (75% Cees Gijsen en 25% Jo Sleutjes), en van moeders kant de 99-756 'Sonja' van B. v/d Brand (lijnen Wal Zoontjes, Tiny van Herpen, Ad Schaerlaeckens. Als jong werd ze 2e WHZB, 1e duifkampioen en asduif rayon 1 CC Midebo, 2e fond jong en 3e duifkampioen Midfondclub Oost-Brabant. Nu al 6 jaar achtereen zet zij 1e prijswinnaars en duifkampioenen op de wereld en geeft haar superieure klasse nog eens in grote mate door aan haar klein- en achterkleinkinderen. In 2006 komt de Nationale winnaar Orleans uit... de 'Chrisje'.

Lees hier meer over het systeem van Henri

Ga naar de duiven